Polyurethaan wielen bij TORWEGGE kopen

Polyurethaan wielen zijn geschikt voor industrieel gebruik. Ze kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt, omdat ze op verschillende ondergronden inzetbaar zijn. Polyurethaan wielen combineren de elastische eigenschappen van rubberen of thermoplastische wielen met het hoge draagvermogen en de geringe rolweerstand van kunststof wielen. Zo kunnen de multifunctionele hulpmiddelen vanwege hun uitstekende eigenschappen in veel toepassingsgebieden worden gebruikt. Bekijk ons assortiment en bestel polyurethaan wielen!

Eigenschappen en voordelen van polyurethaan wielen

Door het wielmateriaal polyurethaan krijgen de wielen robuuste en stootbestendige eigenschappen, daarnaast zijn ze snijbestendig tegen puntige voorwerpen zoals metalen spaanders. Polyurethaan wielen laten bij het bewegen van zware lasten geen sporen achter, ze zijn slijtvast. Daardoor kunnen ze met name worden gebruikt op gevoelige vloeren. Maar ook gladde, ruwe en oneffen vloeren zijn geen probleem. Het elastische oppervlak van de wielen van polyurethaan zorgt voor een betrouwbaar contact met ondergrond van verschillende structuren en toestanden. Nog een voordeel van polyurethaan wielen is dat ze de manoeuvreerbaarheid verbeteren. De elastische polyurethaan wielen van TORWEGGE zorgen voor maximaal rijcomfort. Het materiaal is nog zachter, zodat stoten beter worden opgevangen. Hier moet u er echter op letten, dat daardoor het draagvermogen wat lager is. Gebruik elastische polyurethaan wielen voor een bijzonder stille loop, die de akoestische belasting van uw medewerkers op de werkplek verlaagt. Ook garanderen ze een dynamische loop, omdat het wielmateriaal trillingsdempend is en goede grip op de bodem heeft. Zo transporteert u uw goederen altijd besparend en veilig.


Wielen van polyurethaan kunnen daarnaast worden gebruikt in omgevingen met hoge hygiënische eisen, omdat ze eenvoudig te reinigen zijn. Ook zijn ze resistent tegen oliën, vetten en chemicaliën, waardoor de polyurethaan wielen bij voorkeur ook in de logistiek worden gebruikt. Bovendien gebruiken veel bedrijven wielen van polyurethaan vanwege de geringe slijtage en lage onderhoudskosten. Juist bij grote en goed uitgeruste productielocaties bespaart u geld met wielen, zodat de rendabiliteit van uw productieprocessen wordt verhoogd.
 

Eigenschappen

Eigenschappen
  • Hoog draagvermogen
  • Laat geen sporen achter
  • Weinig slijtage
  • Stootvast
  • Lage rolweerstand
  • Hoge chemische bestendigheid
  • Olie- en vetbestendig
  • Raakt niet beschadigd door metaalsplinters
Ondergrond
stevig & oneffen/ruwe
stevig & glatt/effen
stevig & kwetsbaar
zacht & kwetsbaar
oneffen & losse
Kontakt Kundenservice Beratung TORWEGGE

Polyurethaan wielen met uitstekende eigenschappen bestellen

 

Door de combinatie van positieve eigenschappen van het wielmateriaal kunnen polyurethaan wielen bij veel toepassingen worden gebruikt. In de webwinkel van TORWEGGE zijn wielen van polyurethaan met kogellager of glijlager verkrijgbaar. Kies de modellen die geschikt zijn voor uw toepassing! Als u vragen heeft of meer informatie wilt over onze polyurethaan wielen, adviseren wij u graag in een persoonlijk gesprek! Samen vinden wij de passende wielen van polyurethaan voor uw toepassing. Wij kijken uit naar uw bericht! 

 

Polyurethaan wielen in onze webshop