Retractors en balancers voor ergonomisch werken

 

Retractors en balancers maken productie- en assemblagewerk aanzienlijk eenvoudiger en sneller. Te gebruiken gereedschap wordt er aangehangen, wat het omslachtig verwisselen van gereedschap veel makkelijker maakt. Ze hebben ook het voordeel dat de werkplek opgeruimd is en ergonomisch aan de behoeften kan worden aangepast. Bekijk ons assortiment praktische retractors en balancers!

 

Wat is het verschil tussen retractors en balancers?

Een retractor is een mechanisch apparaat dat het gewicht van de last compenseert door middel van hydraulica of een elektrische aandrijving. Het op te tillen werktuig wordt via een koord met karabijnhaak bevestigd in de gewenste positie. Het koord of de kabel van de retractorkeert automatisch terug naar zijn oorspronkelijke positie. Een retractor wordt ook wel een veerbalancer genoemd. De balancer probeert het gewicht van het gereedschap parallel te balanceren. Dankzij de conische vorm van de balancer kan het in een bepaalde positie worden gehouden.

Toepassingsgebieden van retractors en balancers

Bij werk met zwaar materieel en de noodzaak van een ergonomische werkplek, zijn retractors en balancers onmisbaar. Zij worden gebruikt bij assemblagewerk, voor slachthuismachines, elektrische en luchtdrukapparatuur of zelfs voor toevoerleidingen voor robots. Terwijl retractors vooral worden gebruikt voor het vasthouden van gereedschap en het geleiden van kabelassemblages, worden balancers vooral gebruikt voor precisiewerk omdat zij gereedschap gewichtloos in een gewenste positie kunnen houden. Werknemers worden zo optimaal ontlast en kunnen zwaar gereedschap met de hand besturen. 

Indien nodig leveren wij ook retractors en balancers met een vergrendeling. Zo kunt u te verplaatsen goederen stapsgewijs terugbrengen en op een gewenste hoogte vergrendelen. Houd daarbij rekening met de maximale belasting van 14 kg voor retractors en 180 kg voor balancers. Als u de vergrendeling wilt opheffen, trekt u één keer licht aan de retractor.

Kontakt Kundenservice Beratung TORWEGGE

Balancers en retractors voor uw toepassingen bij TORWEGGE

 

Neem uw werknemers werk uit handen en maak werkplekken ergonomischer met balancers en retractors! Deze hulpmiddelen optimaliseren werkprocessen met zwaar materieel. TORWEGGE biedt een omvangrijk assortiment hoogwaardige retractors en balancers. Heeft u vragen over onze producten? Aarzel niet contact met ons op te nemen. Als u meer belangstelling hebt voor onze handling- en transporttechnologie, kijk dan eens bij onze C-railsystemen voor energietoevoer, hangbaansystemen en transportmateriaal.

 

Naar contactcenter

Arbeidsergonomie binnen de intralogistiek

 

Een ergonomische werkplek bevordert de gezondheid en voorkomt ziektegevallen die vaak beginnen met een onjuiste lichaamshouding. Daarom is het noodzakelijk de werkprocessen binnen uw bedrijf eens goed onder de loep te nemen.

Demografische verschuivingen hebben ook invloed op intralogistiek. Daar komt in deze bedrijfstak, net als op veel andere plekken, ook nog een tekort aan vakmensen bij. Aandoeningen aan spieren of botten zijn in deze sector geen zeldzaamheid.

Probeer eens een nieuwe aanpak! Ons team helpt u graag bij het ergonomisch inrichten van uw intralogistiek.

 

Direct advies aanvragen