Optimalisatie van de productiestraat bij adp Gauselmann

Een nieuwe uitdaging

 

Toen de gokautomatenfabrikant uit het Duitse Oostwestfalen een extra montagehal aan zijn faciliteiten toevoegde, ging het bedrijf op zoek naar een geschikt systeem voor de interne materiaalstroom. Ze vroegen een volledig automatisch transportsysteem om de hele intralogistiek zo voordelig mogelijk en risicovrij in te richten. Bovendien moest dit naadloos aansluiten op de conveyorsystemen van hun logistieke dienstverleners.

 

Uitgebreid assemblage-managementsysteem

 

Hierop stelden wij een toekomstbestendig concept voor. Een allesomvattend assemblage-managementsysteem zou de assemblage en het transport van gokautomaten een stuk eenvoudiger maken.

Tijdens de eerste projectfase ging onze buitendienst regelmatig op locatiebezoek om een nauwkeurig beeld van de logistieke uitdagingen voor ogen te krijgen. Vervolgens vonden er adviesgesprekken plaats. Hierbij presenteerden de projectleiders ook tekeningen, schetsen, foto's en video's van referentiesystemen en vertelden zij over hun ervaringen met diverse oplossingen. Zo werden de voor- en nadelen van verschillende systemen in kaart gebracht.

 

Klaus Lange, afdelingsleider Apparaatproductie, adp Gauselmann GmbH

"Doordat we in het verleden veel contact hadden, bestond er al een duurzame vertrouwensband waarop we bij dit omvangrijke project konden voortbouwen."

"We zochten ondersteuning van experts op gebied van intralogistiek, om een oplossing te vinden die goed bij onze materiaalstroom zou passen."

 

Uiteindelijk is er een op maat ontworpen oplossing geïnstalleerd. Het systeem bestaat uit verschillende componenten die volgens het modulaire principe van TORWEGGE naadloos op elkaar aansluiten en aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. De inrichting van de montagehal is uitgerust met 15 werkbanken voor het assembleren van de speelautomaten, waarbij er zeven aan de linkerkant en acht aan de rechterkant staan. Om met de configuratie van de automaten te beginnen, plaatsen mecaniciens het apparaat met een hefwagen op de werkbank. Daar wordt de technologie voor spelletjes en geldverwerking ingebouwd en wordt de behuizing op ergonomische werkhoogte afgemonteerd.

Het automatische systeem voor de materiaalstroom loopt in u-vorm om de werkbanken heen. Dit systeem bevat een hef-bufferkettingbaan die de geassembleerde apparaten automatisch aanschuift om ze richting het logistieke centrum te transporteren. Zo hoeven de mecaniciens de automaten nu niet meer handmatig te manoeuvreren. Door de hogere transportsnelheid verloopt het hele proces efficiënter.

Om ervoor te zorgen dat de apparaten vanuit de montagehal naar het logistieke centrum kunnen worden verplaatst, hebben we draaiplateaus ingevoegd op de kruisingen tussen de transportbaan en de werkbanken. Hiermee worden de afgemonteerde gokautomaten gedraaid, zodat zij hun koers richting het logistieke centrum voortzetten. Wanneer een automaat van de werkbank komt terwijl er al een andere automaat op de transportband staat, regelt speciale software welk apparaat voorrang krijgt.

 

Verder naar...

Realisering

Verder naar...

Advies

Verder naar...

TORsten