Aangedreven draagrollen en zware last-rollen van TORWEGGE

Draagrollen worden ontworpen voor het transport van massagoederen en zijn bedoeld voor de optimale verplaatsing van goederen van een plek naar de andere. Ze worden ook gebruikt in transportinstallaties. Omdat draagrollen door zwaartekracht worden aangedreven is het absoluut noodzakelijk dat ze zonder problemen op een lager kunnen draaien.

TORWEGGE stelt verschillende zware last- en aangedreven draagrollen beschikbaar, die uit een as, een buis, een lager en een lagerbodem bestaan. Alleen de aangedreven transportrollen hebben daarnaast nog een aandrijfelement. De componenten waaruit draagrollen bestaan, zijn van uitwerking op het draagvermogen, rustige loop en loopnauwkeurigheid. Afhankelijk van de hoedanigheid van uw transportmateriaal zijn voor uw toepassing verschillende draagrollen geschikt.

Inzicht in de draagrollen productie

Eigenschappen en soorten draagrollen

 

Om een optimale materiaalstroom te waarborgen is het absoluut noodzakelijk dat u de juiste draagrollen kiest. De draagrollen van TORWEGGE zijn met verschillende buisdiameters, lagersoorten en asbewerkingen verkrijgbaar. Ook kunt u kiezen uit verschillende materialen - wij hebben buizen van kunststof, staal, roestvrij staal of aluminium. Zo kunt u precies de draagrollen selecteren, die helemaal geschikt zijn voor uw werkomgeving. Terwijl buizen met een kunststof mantel geschikt zijn voor transport van zeer lichte goederen, kunnen voor zware goederen beter buizen van staal worden gebruikt. Het maximale draagvermogen van TORWEGGE draagrollen ligt bij 1.000 kg, waardoor lichte en zware transportgoederen van verschillende afmetingen probleemloos getransporteerd kunnen worden.

Als u voor uw bedrijf en de overeenkomstige werkomgeving geschikte draagrollen hebt geselecteerd, zult u profiteren van de duurzaamheid van deze draagrollen. Ze kunnen bovendien flexibel en eenvoudig door de aseindbewerkingen worden ingebouwd. Gebruik onze draagrollen voor een besparend en efficiënt transport van verschillende transportgoederen! De producten van TORWEGGE worden niet voor niets in steeds meer bedrijven in bijvoorbeeld de auto-industrie, de meubelbranche of de levensmdidelenindustrie, gebruikt. 

 

In 8 stappen naar de juiste draagrol

1

Gewicht en afmetingen van de goederen vaststellen.

2

Spelen er bijzondere omgevingsfactoren, zoals bijv. vochtigheid, stof of extreme temperaturen?

3

Worden de draagrollen aangedreven? Zo ja; op welke wijze (riem of ketting) en met welke transportsnelheid?

4

Keuze voor buismateriaal (kunststof, aluminium, staal of rvs) dat aansluit op het gewicht en overige vereisten.

5

Keuze voor inspanlengte en doorsnede van buis en as. Dit heeft met name invloed op het draagvermogen.

6

Keuze voor uitvoering en type van de lagers, afhankelijk van de vereiste draaglast, omgevingsfactoren en precisie.

7

Keuze voor de bewerking van as-uiteinden. Hoe moeten de draagrollen worden bevestigd? Een vaste inspanning (buiten- of binnendraad) verhoogt de draagkracht met ca. 2/3.

8

Verlangt het te transporteren product een speciale coating of toebehoren?

 

Vertrouw op onze ervaring bij het kiezen van uw draagrollen. Wij leveren u graag een oplossing op maat.

Deze draagrollen zijn bij TORWEGGE verkrijgbaar

 

Onze standaard rollen, zware last-rollen en aangedreven rollen zijn bij TORWEGGE in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Onze aangedreven draagrollen worden daarbij ingedeeld in stuw-/frictierollen en rollen met vaste aandrijving. Daarbij gebruik TORWEGGE geen kettingen, tand- of ronde riemen. De aandrijfelementen worden daarnaast in de rollen van de vaste aandrijving en installaties gebruikt, zodat probleemloos transport van uw goederen kan worden gewaarborgd.

Voor uw specifieke toepassingsgebied zijn bij TORWEGGE draagrollen geheel naar uw wensen en eisen verkrijgbaar. Wij vervaardigen deze in overeenstemming met uw behoeften. Zo worden uw werkprocessen optimaal ondersteund door onze producten. Maak ook van de mogelijkheid gebruik en informeer uzelf over onze remrollen, waardoor u de snelheid van de transportgoederen op de zware last-baan reguleert en uw transporgoederen bij constante snelheid kunt transporteren.

 

Kontakt Kundenservice Beratung TORWEGGE

Neem bij interesse contact op met onze draagrollen

 

Voor een probleemloos verloop van het transportproces moet u kiezen voor de hoogwaardige draagrollen van TORWEGGE. Wij zijn indien nodig in staat om de producten precies aan uw behoeften aan te passen. U kunt ook contact met ons opnemen, als u draagrollen in andere afmetingen nodig hebt. Daarnaast ondersteunen wij u bij het vinden van de juiste accessoires voor uw transporttechniek. Bekijk ook ons aanbod aan rollenbanen en transportwieltjes!

 

Draagrollen in onze catalogus