Zware-last rolbanen bij TORWEGGE

Rollenbanen dragen bij aan soepele werkprocessen in uw bedrijf. Zij zorgen voor een effectieve en snelle afhandeling van de workflow in de transportlogistiek. Rollenbanen van TORWEGGE zijn al functioneel bij een helling van twee procent. Zij zijn verkrijgbaar als kleine en lichte rollenbanen, maar ook in bijzonder zware uitvoeringen en als flexibele schaarrollenbanen. U kunt kiezen tussen verschillende rolafstanden en breedtes en tussen verschillende baanlengtes. Wij bieden ook bijpassende accessoires voor de baanlengtes, zodat u ze flexibel kunt aanpassen aan uw toepassing.

Eigenschappen en gebruik van rollenbanen

Rollenbanen bestaan uit vele afzonderlijke rollen, die op hun beurt een grote verscheidenheid aan goederen kunnen transporteren door gebruik te maken van de zwaartekracht. Behalve van stil transport profiteert uw bedrijf ook van kostenbesparingen, omdat de banen geen energie verbruiken. Het is belangrijk om rollenbanen te kiezen die geschikt zijn voor het gewicht en de afmetingen van de goederen die getransporteerd moeten worden. Zo kunt u kiezen voor rvs rollenbanen voor zwaar gebruik of voor rollenbanen voor licht gebruik.

Naast het gewicht speelt ook de diameter van de rol een doorslaggevende rol, omdat alleen op die manier een energieke rotatie kan worden gegarandeerd. Het verdient aanbeveling dat de rollenbaan breder is dan het vervoerde materiaal, zodat er ook in bochten een soepele doorstroom is. Vlakke loopvlakken en een constant contact met drie rollen tegelijk zijn belangrijk, want zo wordt voorkomen dat goederen blijven steken en dat de transportstroom tot stilstand komt. TORWEGGE rollenbanen werken het best bij een helling tussen twee en vijf procent.

Als een enkele rol van de rollenbaan defect is of om andere redenen uitvalt, hoeft u niet de hele baan te vervangen. Rollen zijn met weinig moeite en tegen lage kosten verwisselbaar, wat een groot voordeel is. Ook zijn er geen hoge onderhoudskosten omdat de rollenbaan niet gemotoriseerd hoeft te worden. U kunt de snelheid van de beweging van de vervoerde goederen individueel instellen en ook de richting van het transport wijzigen. Rollenbanen zorgen voor een flexibel aanpasbaar en vooral vloeiend transportproces.

Rollenbaantypen

In 5 stappen naar de perfecte niet-aangedreven rollenbaan

1

Baantype bepalen aan de hand van het gewicht van uw goederen.

2

Baanbreedte bepalen aan de hand van uw grootste product.

3

De afstand tussen de rollen wordt berekend door de kleinste productlengte door 3 te delen.

4

Om de 1.500 mm - 2.000 mm, alsook bij voegen en in de bochten, wordt een steun ingepland.

5

Neem contact met ons op indien u hulp nodig heeft bij het ontwerpen van uw niet-aangedreven rollenbaan.

Kontakt Kundenservice Beratung TORWEGGE

Diverse rollenbanen bij TORWEGGE

 

Ontdek ons brede aanbod van verschillende rollenbanen. Wij bieden ook de bijpassende rollen aan en wij kunnen de rollenbaan, indien gewenst en op aanvraag, ook in andere afmetingen leveren. Voor fijnere optimalisaties zijn onze wieltjesbanen en banen met kleine rollen bij uitstek geschikt. Als u de rollenbaan zelf wilt monteren, kunt u de bijbehorende accessoires ook bij TORWEGGE verkrijgen. Heeft u vragen over onze producten? Aarzel niet contact met ons op te nemen. Als u geïnteresseerd bent in onze transportbandtechnologie, kijk dan ook eens bij onze transportwieltjes en rolrails.

 

Rollenbanen in onze catalogus