TORWEGGE wielen – probleemloos goederen bewegen

Ongeacht gebieden en branches geven wielen objecten beweegbare eigenschappen, die het transport veel gemakkelijker maken. Als de wielen op de betreffende branche zijn afgestemd, kunt u materialen en goederen probleemloos en snel bewegen en manoeuvreren. Verschillende eigenschappen zoals draagvermogen en rolweerstand in combinatie met verschillende uitvoeringen van de loopvlak-, lucht- of bandagebanden, wiellichamen, lagers en velgen zorgen ervoor dat de wielen optimaal bij de omstandigheden in uw bedrijf passen. Zo kunt u uw personeel ontlasten en voor meer efficiëntie en flexibiliteit zorgen. Ontdek het grote, kwalitatief hoogwaardige productassortiment en koop wielen bij TORWEGGE!

TORWEGGE rubberen wielen

 

Onze rubberen wielen zijn geschikt voor veel toepassingsgebieden in de industrie, omdat ze stil lopen, de vloer ontzien en een goed rolcomfort hebben. Daarbij komt dat ze voordelig en in veel verschillende varianten beschikbaar zijn. Zo kunnen de rubberen wielen binnen en buiten worden gebruikt. Wielen van elastisch rubber zorgen voor nog meer rijcomfort. Deze nemen stoten en trillingen nog beter op en hebben een hoger draagvermogen dan de klassieke rubberen wielen. Typische gebruikslocaties voor de zogenaamde 'Blue Wheels' in de vorm van wielen van elastisch rubber zijn de podiumtechniek, PA's en onder flightcases.

 

Naar onze massief rubberen wielen

Thermoplastische wielen

 

Voor bijzonder zware goederen die veel bewogen moeten worden zijn onze thermoplastische wielen geschikt. Daarom worden deze vaak gebruikt in de logistiek en de industrie. Net zoals rubberen wielen hebben thermoplastische wielen identieke eigenschappen, maar bevatten geen weekmakers en daardoor ook geen schadelijke stoffen zoals paks. Zo kunnen thermoplastische wielen ook bij kinderspeelgoed worden gebruikt. De wielen zorgen bovendien voor een aangename werksfeer, omdat ze een stille loop hebben en spoorloos en geurneutraal zijn. Dankzij de eenvoudige manoeuvreerbaarheid en een geringe rolweerstand worden de thermoplastische wielen vooral gebruikt in branches met zware transporteenheden die veel heen en weer geschoven of getrokken moeten worden.

 

Naar onze thermoplastische wielen

Polyurethaan wielen

 

Polyurethaan wielen zijn een bekende en populaire oplossing als het gaat om gebruik van wielen op industrieel gebied. Ze combineren de elastische eigenschappen van thermoplastische- en rubberen wielen met de geringe rolweerstanden en hoog draagvermogen van kunststof wielen. Bovendien is het mogelijk om de multifunctionele polyurethaan wielen op verschillende ondergrond te gebruiken. De wielen zijn daarnaast stoot- en snijvast tegen puntige obstakels zoals metalen spaanders. Ze laten geen sporen achter en zijn daarom geschikt voor gebruik op gevoelige ondergrond, maar kunnen ook worden gebruikt op oneffen, gladde, ruwe en losse ondergrond. Nog een populaire eigenschap van polyurethaan wielen is de resistentie tegen oliën, vetten en chemicaliën.

 

Naar onze polyurethaan wielen

Luchtbandwielen en pechbestendige wielen

 

Onze luchtbandwielen zijn erg in trek, omdat ze dankzij de verende eigenschappen stoten, schokken, sprongen en oneffenheden opvangen. De geringe rolweerstand en de schokdemping zorgen ervoor dat de wielen geschikt zijn voor zware goederentransporten op losse en oneffen ondergrond. Natuurlijk kunt u de luchtbandwielen ook op gladde ondergrond gebruiken. Ze worden daarom vaak gebruikt bij steekwagens, platformwagens, transportwagens of kruiwagens. U moet maar één ding weten: hoe groter de wieldiameter, des te lager de rolweerstand. 

 

Naar onze luchtbandwielen

Kunststof wielen

 

In de levensmiddelen- en farmaceutische industrie worden kunststof wielen vaak gebruikt, omdat het kunststof van de loopvlakken en wiellichaam zeer eenvoudig te reinigen is. In onze webwinkel vindt u kunststof wielen van polyamide en polypropyleen. Polyamide kunststof wielen kunnen lasten tot zes ton dragen en zijn bijzonder breukbestendig. Polypropyleen kunststof wielen hebben daarentegen een uiterst goede bestendigheid tegen logen en zuren, kunnen lasten tot 700 kg dragen en zijn te gebruiken bij temperaturen tot +350 °C. Beide types kunststof wielen hebben een zeer rustige loop en kunnen bijdragen aan het besparende transport van goederen. 

 

Naar onze kunststof wielen

Zwaar belastbare wielen

 

Zoals de naam al zegt, zijn zwaar belastbare wielen geschikt voor transport van zware lasten en objecten. De wielen zijn in staat om goederen tot tien ton gewicht zonder problemen te transporteren en ook onder extreme temperatuuromstandigheden tussen -100 °C tot +600 °C efficiënt te werken. Zwaar belastbare wielen hebben een geringe start- en rolweerstand, zijn eenvoudig manoeuvreerbaar en kunnen daarom ook worden gebruikt bij hoge rijsnelheden. Zo worden ze gebruikt in machine- en voertuigbouw, in de ruimtevaarttechniek of in de mijn- en tunnelbouw. 

 

Naar onze zwaar belastbare wielen

Nu geschikte wielen kopen bij TORWEGGE

 

TORWEGGE heeft vele wielen met individuele eigenschappen voor de verhoging van de efficiëntie van uw bedrijfsprocessen. In onze catalogi staat een gedetailleerde opsomming van al onze wielen uit de categorie Moving Components. Mocht het geschikte product er niet bij zitten, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn in staat om individuele wielen te produceren, die op uw wensen zijn afgestemd. Naast afzonderlijke Moving Components is er bovendien de mogelijkheid om op maat gemaakte complete oplossingen door ons te laten samenstellen. Laat u zich in een persoonlijk gesprek adviseren door onze experts en ontdek de vele mogelijkheden om de bedrijfsinterne materiaalstroom in uw bedrijf te verbeteren. Wij kijken uit naar onze samenwerking!