Wielen

Met onze wielen kunt u goederen soepel verplaatsen. Door diverse soorten bandage, loopbeleg of luchtbanden, velgen, wiellichamen en lagers te combineren, worden wielen met verschillende eigenschappen samengesteld, bijvoorbeeld op gebied van rolweerstand en draagvermogen. Welke wielen geschikt zijn voor u, hangt onder andere af van het type terrein, chemische voorschriften en omgevingsfactoren op de plaats van gebruik. Wij voorzien u graag van aanvullende informatie en vakkundig advies.

Rubberen wielen

 

Massief rubberen wielen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en met uiteenlopende Shore-hardheden voor lichte tot zware toepassingen. Onze rubberen wielen zijn voordelig en veelzijdig inzetbaar, zowel binnen als buiten. Naast standaard rubberen wielen, bieden we ook zachtere wielen van elastisch rubber voor een betere demping.

 

Naar onze massief rubberen wielen

Thermoplastische wielen

 

Thermoplastische wielen zijn een slim alternatief voor standaard rubberen wielen. Ook deze wielsoort veelzijdig inzetbaar. Hoewel thermoplastische wielen vergelijkbaar geprijsd zijn, lopen ze soepeler zonder sporen achter te laten. Bovendien zijn ze vrij van schadelijke PAK's (polycyclische aromatische koolwaterstoffen).

 

Naar onze thermoplastische wielen

Polyurethaan wielen

 

Wielen van polyurethaan zijn robuust voor een lange levensduur en lopen soepel. Deze wielsoort is geschikt voor het gebruik op verschillende vloeren, voor het verplaatsen van lichte lasten of juist onder zware belasting. Ze zijn verkrijgbaar in uitvoeringen van polyurethaan of elastisch polyurethaan.

 

Naar onze polyurethaan wielen

Luchtbandwielen en wielen met antilekband

 

Luchtbandwielen zijn rubberen wielen die met lucht zijn gevuld, zodat ze ook op oneffen ondergrond bijzonder comfortabel verrijdbaar zijn. Onze luchtbandwielen zijn in diverse uitvoeringen met verschillende profielen verkrijgbaar. Ook kunnen we wielen met antilekband leveren. Auto's vormen de meest bekende toepassing van luchtbandwielen.

 

Naar onze luchtbandwielen

Kunststof wielen

 

Kunststof wielen uit polypropyleen of polyamide zijn bijzonder soepel lopende wielen voor gebruik op vloeren die effen en stevig zijn. Naast de laagste rolweerstand, beschikken ze over een hoge chemische bestendigheid.

 

Naar onze kunststof wielen

Zwaar belastbare wielen

 

Zwaar belastbare wielen uit grijs gietijzer of staal, hebben een hoog draagvermogen en zijn bijzonder temperatuurbestendig. Dankzij deze eigenschappen is het mogelijk goederen met een gewicht tot 10 ton over stevige vloeren te verrijden.

 

Naar onze zwaar belastbare wielen