Wendbare kogelpotten bij TORWEGGE

Onze kogelpotten bestaan uit een stalen behuizing, loopkogel, draagkogeltjes en een kogelpan. De loopkogel beweegt over de draagkogeltjes, die in de geharde kogelpan zijn ingebed. De onderdelen kunnen gemaakt zijn van staal, roestvrij staal of kunststof. Een vloeiende, rustige loop in alle richtingen van het systeem wordt bereikt door gebruik te maken van meerdere kogelpotten . Dit geldt ook voor hoge belastingen. Zo zijn kogelpottafels en kogelpotrails met onze kogelpotten gemakkelijk te hanteren.

Wat is kenmerkend voor een kogelpot?

Vooral in de lineaire techniek voor persen, toevoerapparaten, transportsystemen of montagestations zijn kogelpotten geschikte hulpjes. Door hun speciale constructie kunnen ze in alle richtingen draaien en ook zware lasten vervoeren. In ons assortiment kunt u kiezen uit veel verschillende kogelpotten die aan uw eisen kunnen worden aangepast. Gebruik ze voor een optimale workflow!

Met behulp van kogelpotten kunnen voorwerpen met zeer weinig inspanning in elke richting worden geplaatst, gedraaid of geduwd. Dit is te danken aan hun speciale ontwerp. Draagkogeltjes ondersteunen de draaiende loopkogel. Een ander voordeel van kogelpotten is hun grote draagvermogen bij een klein eigen gewicht en kleine afmetingen. In combinatie met een vilten afdichting of bodemgaten zijn ze ook ongevoelig voor vuil.

Blader door het uitgebreide assortiment kogelpotten bij TORWEGGE

Wij leveren kogelpotten in diverse uitvoeringen, zoals behuizingen van kunststof, staal of rvs. Met name de rvs behuizing is corrosiebestendig en slagvast. De kogelpotten zijn verkrijgbaar met kunststof of stalen loopkogel. Deze laatste worden gekenmerkt door een grote veerkracht en zijn bestand tegen temperaturen tot 100 °C. Kunststof loopkogels daarentegen beschermen oppervlakken tegen krassen. Kogelpotten met schroefdraadbout kunnen gemakkelijk in een kogelpottafel worden geschroefd. Zij zijn echter ook verkrijgbaar zonder bevestiging, met een gatbevestiging of met bevestigingsclips. Deze laatste zijn zeer gemakkelijk te monteren in grotere of cilindrische openingen. TORWEGGE levert ook kogelpotten met kopflens en in een miniserie.

Kontakt Kundenservice Beratung TORWEGGE

Vraag naar op maat gemaakte kogelpotten

 

Producten van TORWEGGE bewijzen zich door hun hoogwaardige afwerking, lange levensduur en probleemloze werking. Kogelpotten zijn flexibele transportrollen die in alle richtingen kunnen worden bewogen. Vraag naar de kogelpotten van TORWEGGE die precies aan uw eisen zijn aangepast! Op verzoek leveren wij ook rollen in vele andere uitvoeringen aan. Kijk ook eens naar onze draagrollen, rolrails en rollenbanen. Als u vragen heeft over onze producten, neem dan contact met ons op!

 

Kogelpotten in onze catalogus