Kunststof wielen van polyamide en polypropyleen

De kunststof wielen van TORWEGGE zijn helemaal van kunststof, waardoor ze eenvoudig te reinigen zijn. Daardoor worden de wielen bij voorkeur gebruikt in de farmaceutische en levensmiddelenindustrie. Ons bedrijf heeft een uitgebreid assortiment aan kunststof wielen van polypropyleen en polyamide, die een bijzonder lichte loop en een hoge wendbaarheid hebben. Bekijk nu de kunststof wielen van TORWEGGE!

Eigenschappen en gebruik van kunststof wielen

Eigenschappen
  • Hoge chemische bestendigheid
  • Hoog draagvermogen
  • Lange levensduur
  • Rollen soepel over een gladde vloer
  • Lage rolweerstand
  • Breukvast (alleen polyamide)
Ondergrond
stevig & glatt/effen
zacht & kwetsbaar

Gebruik wielen van kunststof en profiteer van vele voordelen. Zo zijn kunststof wielen van polyamide bijzonder breukvast en bestand tegen een draagvermogen van maximaal zes ton. Kunststof wielen van polypropyleen overtuigen daarentegen met hun hoge bestendigheid tegen zuren en logen en dragen lasten van max. 700 kg. Daarnaast zijn ze bestand tegen hoge temperaturen tot 350 °C resp. ook kortstondig tot 400 °C.

 
Naast deze voordelige eigenschappen is de rolweerstand bij kunststof wielen van polyamide en polypropyleen zeer gering, ze hebben bovendien een bijzonder stille loop bij geringe lasten op zachte ondergrond. Goederen kunnen dienovereenkomstig met een zeer rustige loop bijzonder voorzichtig worden verplaatst. Gebruik onze kunststof wielen dus als u gevoelige lasten moet transporteren! Een gladde en effen ondergrond helpt daarbij eveneens.


Kunststof wielen van polyamide en polypropyleen zijn bij verschillende toepassingen inzetbaar en hebben als voordeel dat ze flexibel in de productieomgeving geïntegreerd kunnen worden. Deze komen bijzonder vaak terug in de vorm van deurrollen, omdat ze slijtvast zijn en een lange levensduur hebben. Door de reinigingsbestendigheid zijn ze daarnaast geschikt voor gebruik in de levensmiddelenindustrie. 
 

Kontakt Kundenservice Beratung TORWEGGE

Ontdek kunststof wielen bij TORWEGGE

 

Kogel-, rol- of glijlager: bij TORWEGGE zijn vele kunststof wielen van polyamide of polypropyleen verkrijgbaar. De krachtige en hoogwaardige banden van de wielen van kunststof zal voordelen voor u opleveren! U kunt kiezen uit vele verschillende toepassingsmogelijkheden en de kunststof wielen daarnaast laten aanpassen aan uw specifieke eisen. Laat u door TORWEGGE nu uitrusten met wielen van kunststof!


Bij interesse in verdere TORWEGGE zwenkwielen en wielen adviseren wij ook onze polyurethaan wielen. Deze hebben een hoog draagvermogen en kunnen ook bij vele toepassingen worden gebruikt. Als u uw gevoelige ondergrond moet beschermen, kies dan voor onze luchtbandwielen.


Als u vragen heeft over of interesse heeft in meer informatie over onze kunststof wielen, adviseren wij u graag in een persoonlijk gesprek! Wij kijken uit naar uw bericht en vinden samen met u de passende wielen!

 

Kunststof wielen in onze catalogus