Luchtbandwielen van TORWEGGE

Luchtbandwielen van TORWEGGE zijn verkrijgbaar in vele varianten, zodat u zeker de juiste wielen voor uw toepassing zult vinden. Bij ons zijn modellen met verschillende wieldiameters, profielen, wiellichamen en buitenbanddiktes verkrijgbaar. Deze zijn vanwege hun trillingsdempende eigenschappen ideaal voor het transport van gevoelige goederen, maar ook voor industriële toepassingen. Kom meer te weten over luchtbandwielen van TORWEGGE!

Hoe worden onze luchtbandwielen eigenlijk gemonteerd?

Onze collega Uwe Zurheide laat zien hoe een TORWEGGE-luchtbandwiel wordt geassembleerd d.m.v. een velg en een band. Een grote verscheidenheid aan combinaties kan hier worden gerealiseerd. Natuurlijk worden alle luchtbandwielen voor verzending gecontroleerd.

Eigenschappen en voordelen van luchtbandwielen

Eigenschappen
  • Vloervriendelijk
  • Dempt vibraties
  • Lage rolweerstand op ruwe ondergrond
  • Leverbaar in een uitvoering die geen sporen achterlaat
Ondergrond
stevig & oneffen/ruwe
stevig & glatt/effen
stevig & kwetsbaar
zacht & kwetsbaar
oneffen & losse

Luchtbandwielen zijn stootdempend en hebben een geringe rolweerstand. Daarnaast overtuigen ze met verende eigenschappen en kunnen sprongen, stoten, schokken of oneffenheden dempen. Als u dus zware goederen over losse ondergrond moet verplaatsen, zijn onze luchtbandwielen hiervoor ideaal. De luchtbanden ontzien bovendien uw ondergrond, de wielen zijn dus ook op gevoelige ondergrond inzetbaar.

 
Als u op zoek bent naar geschikte luchtbandwielen voor uw specifieke toepassing, kunnen de volgende aanwijzingen bij de keuze van pas komen: hoe groter de diameter van luchtbandwielen, des te lager de rolweerstand. Is de ondergrond waarover de goederen getransporteerd moeten worden oneffen, moet u kiezen voor grote luchtbandwielen. De rustige loop is ook afhankelijk van het bandenprofiel, waarbij verschil kan worden gemaakt tussen groef- en noppenprofielen. Noppenprofielen zorgen ook op oneffen ondergrond voor goede grip, terwijl luchtbandwielen met groefprofiel een zeer rustige loop garanderen en zelfs vuil opnemen. Let erop dat niet elke luchtbandwiel aan elke wagen bevestigd kan worden, in sommige gevallen is een overeenkomstige voorziening nodig.
 

Toepassingsmogelijkheden van luchtbandwielen

Luchtbandwielen kunnen in uiteenlopende omgevingen worden gebruikt. Het gebruik ervan is met name in trek bij het transport van zware goederen over oneffen ondergrond in de buitenlucht.  Daardoor zijn ze vaak te vinden bij krui- of steekwagens alsmede onder transportwagens of platformwagens. Ook worden ze gebruikt als bolderkar- en steunwielen, daarmee profiteert ook de speelgoedsector van de voordelen. 

Kontakt Kundenservice Beratung TORWEGGE

Luchtbandwielen in diverse uitvoeringen bij TORWEGGE

 

Gebruik onze luchtbandwielen waar een zachte en rustige besturing vereist is. Kijk daarvoor in onze webwinkel en ontdek daar ons uitgebreide assortiment aan luchtbandwielen met kogellager of alternatief met rol- en glijlager en tevens verschillende profielen. De luchtbandwielen van TORWEGGE overtuigen met hoogwaardige en krachtige banden. Bestel nu de passende luchtbandwielen!

 
Bent u daarnaast geïnteresseerd in wielen die geschikt zijn voor een draagvermogen tot 200 kg? TORWEGGE biedt als alternatief voor het klassieke luchtbandwiel pechbestendige wielen van geschuimd polyurethaan aan. Hierbij zijn lekke banden praktisch uitgesloten, evenals lekke slangen. Voor de behoefte aan wielen met nog hoger draagvermogen adviseren wij daarentegen onze zwaar belastbare wielen.


Voor meer informatie over onze luchtbandwielen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij adviseren u uitgebreid in een persoonlijk gesprek en vinden samen met u de passende luchtbandwielen voor uw toepassing. Wij kijken uit naar uw bericht!

 

 

 

Luchtbandwielen in onze catalogus