Hittebestendige wielen en zwenkwielen bij TORWEGGE

In rookkamers, bak- en tempereerovens, maar ook in rookovens zijn de temperaturen zeer hoog. Daarom is voor het transport van warme goederen in deze omgevingen het gebruik van hittebestendige zwenkwielen noodzakelijk. De producten van TORWEGGE bestaan uit speciale materiaalmengsels, die het mogelijk maken dat de materialen rubber en kunststof bestand zijn tegen extreme temperatuurschommelingen. De gebruikte behuizingen zijn eveneens uitgerust met hittebestendig vet, om te voldoende aan de geldige eisen. De hittebestendige zwenkwielen van TORWEGGE zijn ook met roestvrij stalen behuizing verkrijgbaar en kunnen in de levensmiddelenbranche worden gebruikt.

Bijzonderheden en uitrusting van hittebestendige zwenkwielen

TORWEGGE stelt diverse hittebestendige zwenkwielen van verschillende materialen beschikbaar. Deze zijn verkrijgbaar in kunststof of rubber, daarbij kunt u kiezen uit verschillende kleuren om mogelijke sporen op uw vloeren te voorkomen. De hittebestendige zwenkwielen van TORWEGGE zijn eveneens uitgerust met een plaatstaal- of roestvrij stalen behuizing. Ze hebben een lage rolweerstand en zijn ook bij hoge belasting breukbestendig, zodat u profiteert van de duurzaamheid van de zwenkwielen. Omdat de hittebestendige zwenkwielen voor een breed temperatuurspectrum zijn ontwikkeld, is het variabele gebruik in verschillende toepassingsgebieden mogelijk. TORWEGGE stelt deze eveneens met glij- of kogellager beschikbaar.

Naast deze uitrustingskenmerken zijn onze hittebestendige zwenkwielen van verschillende materialen voor verschillende temperatuurbereiken verkrijgbaar. Zo zijn de zwenkwielen van kunststof geschikt voor temperaturen van -25 °C tot +250 °C, zwenkwielen van rubber daarentegen zelfs voor temperaturen van -40 °C tot +260 °C. Als u uw goederen dus in temperatuurafhankelijke omgevingen moet transporteren, is dat geen probleem. Om deze reden gebruiken veel bedrijven de hoogwaardige hittebestendige zwenkwielen van TORWEGGE. Let er echter altijd op, dat het draagvermogen van de zwenkwielen bij hoge temperaturen wordt verlaagd.

Geschikte toepassingsgebieden van de hittebestendige zwenkwielen van TORWEGGE

Vanwege het gebruik van uitstekend materiaal kunnen onze hittebestendige zwenkwielen in verschillende toepassingsgebieden worden gebruikt. Het gebruik vindt echter voornamelijk plaats in bedrijven met hoge temperatuurschommelingen. Ze kunnen zowel op gladde alsook op oneffen vloeren worden gebruikt en het gebruik op zachte of gevoelige vloeren is eveneens geen probleem. De hittebestendige zwenkwielen van TORWEGGE zijn in beperkte mate geschikt om over drempels en oneffen vloeren te rijden, hiervoor kunt u beter zwenkwielen van hittebestendig silicoonrubber gebruiken. Deze zijn uitgerust met een goed dempende laag en zijn ook bij hoog draagvermogen breukbestendig, zodat u kunt profiteren van een lange levensduur. In omgevingen met hoge eisen aan de temperatuurbestendigheid of omgevingen met hoge hygiënische eisen zoals in de medische techniek: de hittebestendige zwenkwielen van TORWEGGE kunnen zonder problemen worden gebruikt

Kontakt Kundenservice Beratung TORWEGGE

Hebben we uw interesse gewekt?

 

Voor een effectief en duurzaam gebruik van zwenkwielen moeten deze optimaal aan uw toepassingsgebied zijn aangepast. De hittebestendige zwenkwielen van TORWEGGE garanderen het veilige transport van de goederen bij hoge temperatuurschommelingen. Ze zijn bestand tegenn temperaturen tot +260 °C. Overtuig uzelf van de hoge kwaliteit bij TORWEGGE en laat u zich uitgebreid informeren over onze wielen en zwenkwielen!

Bij vragen over onze hittebestendige zwenkwielen of bij interesse in verdere artikelen van TORWEGGE adviseert ons vakkundige personeel u graag.

Hebt u nog meer vragen over onze hittebestendige zwenkwielen of wilt u meer informatie over artikelen uit ons assortiment? Ons vakkundige personeel adviseert u graag. Neem contact met ons op via ons contactcenter!

 

Hittebestendige zwenkwielen in onze catalogus