1 1

Wij steunen opnieuw een project voor kinderen met kanker

We steunen opnieuw het Bielefeldse project Fruchtalarm van de stichting von Laer. Deze keer met een donatie ter waarde van 4.000 euro. Een team van vrijwilligers zorgt met een mobiele kindercocktailbar eens per week bij 25 kinderziekenhuizen door heel Duitsland voor afleiding en plezier in de anders zo eenzijdige dagen. We steunen al meer dan tien jaar lang liefdadigheidsprojecten uit de regio met een kerstschenking. Zo willen we uitdrukking geven aan onze verbondenheid met Bielefeld als vestigingsplaats.

12/17/2018
by Vanessa Dumke
Reading time 2 min

 

"We zijn ons bewust van onze sociale verantwoordelijkheid en willen daarom achtergestelde mensen laten meeprofiteren van ons financiële succes," vertelt bedrijfsleider Uwe Eschment. Om die reden zien we ook dit jaar af van kerstgeschenken voor klanten en doneren in plaats daarvan 4.000 euro aan het goede doel. Eschment: "Voorop staat uiteraard om mensen te helpen die minder geluk hebben in hun leven. Daarom hechten we altijd veel belang aan sociale betrokkenheid."

De keuze viel opnieuw op de stichting von Laer om het project Fruchtalarm te ondersteunen. Het geeft jonge kankerpatiënten meer zelfverzekerdheid en levensvreugde, door voor afwisseling te zorgen binnen hun dagelijks leven dat vaak bepaald wordt door bestraling en chemotherapie. 210 vrijwilligers brengen met mobiele cocktailbars eens per week een bezoek aan 25 kinderkankerpoli's in heel Duitsland. Direct aan het ziekenhuisbed mixen zijn samen met de kleine patiënten cocktails uit sap, vruchtennectar en siroop. Chemotherapie tast de smaak- en reukzin van kinderen aan, waardoor eten en drinken een vervelende opgave wordt. De intense fruitsmaak activeert alle zintuigen en motiveert tot drinken.

Het geld is voor Fruchtalarm een belangrijk hulpmiddel bij de realisatie van het project. Projectleider Peggy Brammert vertelt hierover: "Aangezien het project uitsluitend met donaties gefinancierd wordt, kan de realisatie op klinieken voor kinderoncologie alleen plaatsvinden met steun van mensen en bedrijven die willen helpen."

Fruchtalarm werd in 2010 in het leven geroepen door de vader van een kinderkankerpatiënt. Twee jaar later werd het met donaties gefinancierde project door de Bielefeldse stichting von Laer opgepakt. Vandaag de dag is het uitgegroeid naar 25 locaties in heel Duitsland. Dit jaar werden er ruim 28.000 cocktails gemixt en meer dan 12.000 kinderen bereikt. Meer informatie over het project Fruchtalarm is te vinden op www.fruchtalarm.info.

 

Recent Articles