1

Wij staan op Stage Set Scenery

Dit jaar staan we voor het eerst op de beurs Stage Set Scenery in Berlijn. Van 18 tot 20 juni presenteren we daar onze componenten, welke dankzij hun bijzondere producteigenschappen geschikt zijn voor het vervoer van decorstukken op podia en backstage. Dit is onder ander mogelijk door de soepele en geluidsarme loop van onze wielen. Onze highlight voor deze beurs is de StageLifter. Hiermee kunnen hele coulissen worden verplaatst. Belangstellenden kunnen ons vinden op het Berlijnse beursterrein, in hal 21, stand 214.

05/30/2019
Reading time 2 min

"We hebben ons portfolio uitgebreid met wielen en triangelvormige zwenkwielen die zeer geschikt zijn voor theaters of podia," vertelt Monika Busch die verantwoordelijk is voor het sectormanagement Podiumtechniek en Afvalverwerkingstechniek. Met 25 jaar beroepservaring beschikt ze naast diepgaande, sectorspecifieke knowhow, ook over een breed netwerk en kent ze de gebruiken en behoeften van theatermakers zeer goed. "De producten van TORWEGGE voldoen exact aan de gestelde eisen op gebied van draagvermogen, soepel en stille verrijdbaarheid, alsook de veelgebruikte zwarte kleur voor de zwenkwielen of triangelvormige wielen," zegt Busch.

Individuele componenten van TORWEGGE

Zo staan de thermoplastische wielen uit de AL-TLBK-serie bijvoorbeeld bekend om hun geluidloze, spoorloze loop en een lage rolweerstand. Ook de zwarte wielen uit de BM-EGK-serie lopen stil en zijn bovendien vibratiedempend, robuust en slijtvast. Verder bevat het portfolio zwaarlastwielen, blue wheels en theaterscharnieren. Al deze producten zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Waar nodig vervaardigen we ook individuele onderdelen naar wens van de klant. "We behandelen elke aanvraag individueel om de juiste oplossing te vinden," vervolgt Busch.

De highlight van onze beursstand is de StageLifter, een pneumatisch hefsysteem dat naar wens op triple-swivel wielen of op een draaiplaat kan worden gemonteerd. Een compressor pompt perslucht in een kussen dat zich onder het laadvlak bevindt, om zo het te transporteren decorstuk vier centimeter op te tillen. Vervolgens kan het decor moeiteloos worden verreden. Door de druk weer te laten zakken, wordt het decorstuk weer op het eigen onderstel neergezet. Ondertussen zorgt het systeem voor een stabiele stand zodat het decorstuk niet teveel schommelt. Bovendien wordt de dichtheid van elk kussen na fabricage op een pneumatische bank getest. "Het opbouwen en afbreken van coulissen is met de StageLifter zo gemakkelijk dat dit zelfs tijdens de uitvoering kan gebeuren. Bovendien kunnen hiermee ook tribunes worden verplaatst," zegt Busch.

TORWEGGE breidt activiteiten binnen theater- en podiumtechniek uit

Met onze aanwezigheid op de Stage Set Scenery willen wij het contact met klanten uit de theater- en podiumwereld verdiepen. Sinds vorig jaar drijven we de verkoop van wielen en zwenkwielen in deze branche op. "We zien hier veel groeimogelijkheden. Op deze markt bestaat een behoefte aan wielen en zwenkwielen. Die kunnen wij met onze producten vervullen," zegt Busch. De beurs is een uitgelezen kans om met belangstellenden kennis te maken en zo ons netwerk uit te breiden.