1 1

We zijn voor de tweede keer met TORsten genomineerd voor de IFOY Award

Voor de tweede keer behoort een van onze producten tot de finalisten van de IFOY Awards. Manipula-TORsten is de nieuwste ontwikkelingsfase van ons automatisch geleid transportvoertuig (AGV) TORsten. Het systeem is in staat een robotarm aan te sturen. Zo kan hij als mobiele manipulator worden geïntegreerd binnen logistieke en productieprocessen. Het AGV is genomineerd in de categorie "AGV/Shuttle". Of we ons met de mobiele robot staande kunnen houden tegenover concurrenten Jungheinrich en Still, wordt op 26 april bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in de Weense Hofburg. Van 19 tot 21 februari presenteren we Manipula-TORsten al op LogiMAT, de internationale vakbeurs voor intralogistieke oplossingen en procesmanagement, in Stuttgart.

02/08/2019
by Vanessa Dumke
Reading time 3 min

"We zijn er trots op dat we voor de tweede keer met TORsten genomineerd zijn voor de belangrijkste innovatieprijs binnen de intralogistieke wereld. Nu zijn we benieuwd of we de strijd van David tegen Goliath opnieuw kunnen winnen," vertelt Jörn Dauer, afdelingshoofd Intralogistiek van TORWEGGE Intralogistics GmbH & Co. KG. In 2017 bewees het systeem zich al tegenover een combinatie van AGV's en intelligente, rijdende doorrolstellingen van SSI Schäfer en Identytec.

De nu genomineerde Manipula-TORsten komt voort uit de flexibele modulariteit van het basisvoertuig dat met diverse onderdelen kan worden uitgebreid. In dit geval heeft TORWEGGE het systeem voorzien van een robotarm van het bedrijf PILZ. De mobiel geworden robot automatiseert productie- en orderpick-processen voor talloze toepassingen en branches. Een geïntegreerd inductie-oplaadsysteem zorgt nu voor een hogere beschikbaarheid dan zijn voorganger had. Dauer benadrukt wat deze doorontwikkeling betekent: "Mobiele robotica vormt de volgende stap binnen de evolutie van intralogistiek. Aangezien het niet in één klap tot volledige automatisering zal komen, zijn er apparaten nodig zoals onze Manipula-TORsten, die zowel met mens als machine kan samenwerken."

De marktrelevantie, het nut voor de klant, vernieuwingsgraad en wijze van uitvoering, worden door een jury beoordeeld tijdens de IFOY-testdagen. Deze vinden plaats van 1 tot 8 maart op het beursterrein in Hannover. Om te laten zien wat het systeem allemaal kan, heeft TORWEGGE twee intralogistieke scenario's opgesteld. Daarin werken de in 2017 met een IFOY Award bekroonde TORsten en zijn opvolger samen. Er wordt getoond hoe de systemen interactie met elkaar hebben bij het transport en orderpicken van goederen en hoe zij aansluiten op andere onderdelen van de interne goederenstroom. Zo neemt een met transportband uitgeruste TORsten een bak met materialen van een rollenbaan en vervoert deze naar een stelling die een meter verderop staat. De mobiele orderpick-robot Manipula-TORsten pakt de bak weer van de stelling en brengt hem terug naar de rollenbaan. TORWEGGE zal deze toepassingen al aan het publiek presenteren tijdens LogiMAT, op stand B39 in hal 10.

Recent Articles