1 1

We staan voor het eerst met twee stands op LogiMAT

Om nog beter in te kunnen gaan op de specifieke wensen van onze klanten, zijn we volgend jaar voor het eerst met twee stands aanwezig op LogiMAT. Op stand B39 in hal 10 presenteren we de nieuwste ontwikkelingen van ons zelfrijdend transportsysteem (AGV) TORsten: het opladen via inductie voor maximale beschikbaarheid en het veilig versjouwen van transportbakken. Direct daartegenover, op stand B43, tonen we ons omvangrijke assortiment met wielen en zwenkwielen, draagrollen en componenten voor conveyortechniek. De internationale vakbeurs voor intralogistieke oplossingen en procesmanagement vindt van 19 tot 21 februari in Stuttgart plaats.

01/11/2019
by Vanessa Dumke
Reading time 2 min

"Onze twee afdelingen, intralogistiek en componenten, wekken op LogiMAT doorgaans veel interesse. Om hier voldoende op in te gaan, krijgen de beide segmenten nu elk hun eigen ruimte," vertelt bedrijfsleider Uwe Eschment. De afgelopen tijd stonden tijdens beurzen vooral onze intralogistieke systemen centraal. Met een aparte stand voor het assortiment wielen, zwenkwielen en conveyorcomponenten kunnen we beter tegemoetkomen aan geïnteresseerde klanten.

Toch hoeven bezoekers die in beide werkvelden geïnteresseerd zijn geen grote omweg te begaan. Want de stands liggen direct tegenover elkaar. In hal 10 zijn onze componenten ondergebracht bij stand B43. Daar worden vragen over eigenschappen en toepassingsgebied beantwoord. Direct daartegenover, op stand B39, presenteren we intralogistieke scenario's die bij klanten kunnen voorkomen. Daar werken meerdere AGV's samen: TORsten, die vorig jaar met een IFOY Award bekroond werd, en een met transportband uitgeruste TORsten nemen een krat van een rollenbaan en vervoeren deze via een voorbeeldroute.

Modulair en oplaadbaar via inductie

De modulaire TORsten kan eenvoudig met andere componenten uit de conveyortechniek worden uitgebreid, zoals een transportband met rollen of riem. Aan de hogere stroombehoefte die voortkomt uit de aangedreven opzetstukken, voldoet TORsten met zijn geïntegreerde inductieve oplaadsysteem, waarmee het mogelijk wordt op te laden tijdens gebruik. Dit zorgt voor een hogere beschikbaarheid van het systeem en maakt langere of zelfs continue bedrijfstijden mogelijk.

Bovendien kunnen dankzij een nieuw veiligheidsconcept aanzienlijk zwaardere goederen worden vervoerd dan eerder het geval was. Dragers met wielen kunnen met behulp van een AGV worden versleept, zodat het gewicht van het materiaal niet in zijn geheel hoeft te worden opgetild. In het verleden vormden de wielen van de dragers vanwege schaduwvorming een risico voor de persoonlijke veiligheid. Tegenwoordig worden ze vanaf de achterzijde belicht zodat het gevaar wegvalt.

Recent Articles