1

Vier vakkrachten in opleiding

Op 1 augustus hebben we vier nieuwe praktijkleerlingen verwelkomd. Dit jaar zijn we voor het eerst leerbedrijf voor een mediavormgever Digitaal en Print, en een mediavormgever Beeld en Geluid. De andere twee starters worden opgeleid tot verkoper voor Groothandel en Internationale Handel en tot vakman voor Magazijnlogistiek.

08/31/2018
by Vanessa Dumke
Reading time 3 min

"We zorgen er al jarenlang voor dat we onze toekomstige vakmensen zelf opleiden om hen voor de lange termijn in ons bedrijf te integreren," vertelt personeelschef Julia Schäfer. In totaal werken er momenteel negen praktijkleerlingen bij ons. Daarmee proberen we het tekort aan nieuwe vakmensen op de arbeidsmarkt op te vangen. "Het verheugt ons dat wij de basis mogen leggen voor de beroepsontwikkeling van deze jonge mensen. De frisse wind die zij in onze teams brengen, doet ons goed," vervolgt Schäfer.

Praktijkleerling in de marketing

Het is de eerste keer dat ons marketingteam door praktijkleerlingen wordt versterkt. De aanstaande vormgevers worden betrokken bij de productie van bijvoorbeeld productvideo's, brochures en catalogi. Daarnaast krijgen ze inzicht in bedrijfsrelaties, online marketing, eventmanagement en markt- en concurrentieanalyse. Hiermee zijn we uniek onder de leerbedrijven uit de regio, zodat we de twee vacatures moeiteloos konden vullen. Want het is uitzonderlijk dat een industriële onderneming met deze twee vakrichtingen nagenoeg de gehele bandbreedte van mediaproductie als training aanbiedt.

"Ook onze klassieke leerplekken waren dit jaar weer felbegeerd," zegt Schäfer. De praktijkleerlingen voor het vakgebied Internationale Handel en Groothandel en de leerling Magazijnlogistiek doorlopen verschillende afdelingen en leren alle werkvelden kennen die voor hen relevant zijn. "Ons concept heeft zich bewezen," vertelt Schäfer. "TORWEGGE is een erkend leerbedrijf binnen de regio."