1

Serieproductie van zelfrijdend transportsysteem

Het is zover: de eerste koopovereenkomst voor meerdere automatisch geleide transportvoertuigen (AGV's) van het type TORsten is ondertekend. Een grote Duitse autofabrikant heeft het autonoom navigerende transportsysteem bij ons besteld. Met het sluiten van deze eerste verkoop begint in Bielefeld nu de serieproductie van het zelfrijdende transportsysteem dat door robotische opdrachten wordt gestuurd. Naast TORsten hebben we nog meer ideeën voor het automatiseren van intralogistieke processen middels robotica en digitalisering. Daarom willen we ook meer personeel inzetten voor ontwikkeling en productie.

01/04/2019
by Vanessa Dumke
Reading time 2 min

"Het is ons intussen gelukt een echt technologiebedrijf te worden," constateert CEO Uwe Eschment. Het bewijs daarvoor is het AGV TORsten. In minder dan twee jaar tijd hebben we vanuit een handmatig verrijdbare palletwagen met hefboom, een hoogtechnologisch transportvoertuig ontwikkeld. Deze wordt aangestuurd middels robotische opdrachten en kan zowel met personen als met andere machines interageren.

Autofabrikant automatiseert productie

Een grote Duitse automobielfabrikant heeft nu de eerste units van TORsten besteld. Hiermee automatiseren zij een onderdeel van hun materiaalstroom binnen de productie. Alle zelfrijdende transportvoertuigen werken samen bij het uitvoeren van taken en zoeken autonoom de efficiëntste route door de hal. Daarom hebben we de voertuigen voorafgaand aan ingebruikname zo geprogrammeerd dat zij hun omgeving en taken kennen. "We zijn er trots op dat de klant na het zorgvuldig bekijken van verschillende offertes voor ons product heeft gekozen," stelt Eschment.

Automatisering van de intralogistiek verder bevorderen

In Bielefeld gaat nu de serieproductie van het automatische transportsysteem van start. Er liggen al talrijke aanvragen van andere grote bedrijven uit binnen- en buitenland klaar. "We zijn volop aan het groeien en TORsten blijven we in-house bouwen," bericht Eschment. Dat betekent ook dat we onze productiefaciliteit op korte termijn verder uitbreiden en nieuwe medewerkers zoeken – met name C++ programmeurs en mechatronici. Met de nieuwe werkgelegenheid willen we als technologiebedrijf ook de regio Oostwestfalen-Lippe aantrekkelijker maken als vestigingsgebied voor goed opgeleid vakpersoneel. "Wie bij ons werkt, draagt op belangrijke wijze bij aan het succes van onze onderneming en aan de automatisering van de intralogistieke wereld. We zijn ervan overtuigd dat onze voertuigen een vaste plek binnen de interne materiaalstroom zullen innemen," zegt Eschment.