1

Nieuwe rails voor conveyorsystemen

We hebben ons assortiment uitgebreid met nieuwe rails voor het transport van zware lasten via conveyorsystemen. De zwaar belastbare mini-wieltjesrails onderscheiden zich op twee belangrijke punten van gangbare producten. Ten eerste kan de klant bepalen of er bij de montage met klemmen of schroeven gewerkt wordt. Het weglaten van schroefverbindingen vergemakkelijkt het onderhoud aan de conveyorbanen. Ten tweede zijn de rails verkrijgbaar met optionele spoorkranswieltjes die een nauwkeurige positionering van goederen mogelijk maken.

06/15/2018
by Vanessa Dumke

Deze conveyor-elementen bestaan uit rails van verzinkt plaatstaal met daarop gebruineerde stalen wieltjes. In hun nieuwe versie kunnen de rails nu ook met klemmen worden bevestigd op gangbare montageprofielen. Desgewenst zijn ze verkrijgbaar met spoorkranswieltjes. "Zo lossen we meteen twee problemen die we regelmatig bij onze klanten zien op. Het zorgt voor een immense verlichting van het dagelijks werk binnen de intralogistiek," vertelt onze CEO Uwe Eschment.

Bij veel toepassingen worden de rails een voor een op het onderstel geschroefd. Bij vervanging of reparatie moeten eerst de wieltjes gedemonteerd worden, voordat de schroeven kunnen worden verwijderd. Vaak is dan niet in één oogopslag te zien waar deze zich precies bevinden, wat het demonteren nog lastiger maakt. Nu leveren we een systeem waarbij de schroeven door klemmen zijn vervangen. "Hiermee sluiten we een gat in de markt," stelt Eschment. Enkele klanten vroegen al expliciet naar dit soort rails voor hun conveyorsysteem, aangezien ze tot dusver vergeefs naar een dergelijke oplossing hebben gezocht.

Ruimtebesparende oplossing voor de intralogistiek

Het systeem met spoorkranswieltjes biedt nog meer voordeel. Goederen kunnen hiermee even nauwkeurig worden gepositioneerd als met standaard rails, terwijl dit systeem minder ruimte inneemt. Daarom is onze nieuwe oplossing vooral voor klanten die weinig plaats beschikbaar hebben een goed alternatief. De werkelijke kracht van de rails ligt in de extreem nauwkeurig en soepel rollende wieltjes. Het zijn robuuste stalen componenten met kogellagers die te gebruiken zijn bij temperaturen tussen minus 40 en plus 100 graden Celsius – en zonder smeerolie zelfs tot plus 250 graden. Elk wieltje heeft een maximaal draagvermogen van 40 kilo. Conveyorsystemen waarin deze rails geïntegreerd worden, kunnen zodoende ook moeiteloos zware goederen verplaatsen.

Daarbij vervaardigen we de rails individueel met de gewenste lengte en afstand tussen de wieltjes. Momenteel zijn er twee uitvoeringen verkrijgbaar die van elkaar verschillen in formaat en draagvermogen. Bij de variant RU-13ST hebben de wieltjes een doorsnede van 12 millimeter, een breedte van 16 millimeter en een draagvermogen van 30 kilo. De rails zijn direct leverbaar en worden op aanvraag vervaardigd met een lengte tot drie meter per rail.