1 1

Motek: Ergonomische oplossingen

In de producerende industrie worden er diverse lichamelijk zware taken uitgevoerd. Op den duur kunnen orderpicking en montage het personeel overbelasten. Om dit tegen te gaan, ontwikkelen en verkopen wij componenten en transportoplossingen die de arbeidsergonomie ten goede komen. Hoe de juiste uitrusting het dagelijks werk voor medewerkers kan verlichten, tonen wij dit jaar op Motek bij stand 7518 in hal 7. Op deze beurs presenteren nieuwe producten zoals de soepel lopende mini-wieltjesrails voor zware lasten, transportkar xetto en het automatisch geleide transportsysteem (AGV) Wewo Move. Ook het meermaals bekroonde AGV TORsten en diverse componenten zullen te zien zijn. De internationale vakbeurs voor de automatisering van productie en assemblage vindt van 8 tot 11 oktober plaats in het beursgebouw van Stuttgart.

10/18/2018
by Vanessa Dumke
Reading time 4 min

"Er bestaan veel aanknopingspunten voor het verbeteren van de ergonomie op de werkplek. Wij ondersteunen bedrijven overal waar dingen in beweging zijn," vertelt onze CEO Uwe Eschment. Op Motek presenteren we wielen, zwenkwielen, conveyorinstallaties en transportsystemen.

Onze mini-wieltjesrails voor zware lasten zijn tijdens de beurs voor het eerst te zien. Deze conveyor-elementen bestaan uit rails van verzinkt plaatstaal die met gebruineerde stalen rolletjes of spoorkranswieltjes zijn uitgerust. "Dit zijn faalveilige componenten waarmee goederen uiterst nauwkeurig getransporteerd en gepositioneerd kunnen worden," zegt Eschment. Desgewenst kunnen de rails met een klem op gangbare montageprofielen worden bevestigd. Dit kunnen beursbezoekers zelf uitproberen.

Transportsysteem verbetert ergonomie op de werkplek

Een ander nieuwtje is de transportkar xetto van het bedrijf Hoerbiger Automotive Komfortsysteme GmbH. Sinds kort kunnen onze klanten deze bij ons bestellen. Met dit systeem voor belading en transport kunnen lasten met een gewicht tot 250 kilo vervoerd, in- en uitgeladen of middels hydraulica opgetild worden. "Met xetto kan een persoon in zijn eentje zware goederen comfortabel uit een voertuig laden en deze verplaatsen naar de plek waar ze nodig zijn," vertelt Eschment. Het gebruik van de transportkar bespaart mankracht en tijd en is bovendien bevorderlijk voor de gezondheid van medewerkers. Belangstellenden kunnen op de beurs niet alleen live volgen hoe het apparaat een lading uit een kofferbak haalt, ook kan er direct een exemplaar worden aangeschaft.

Ook is sinds kort het zelfrijdende transportsysteem Wewo Move van het Nederlandse bedrijf Wewo Europe B.V. bij ons verkrijgbaar. Voor dit AGV bezitten wij het exclusieve verkooprecht voor Duitsland. "Het systeem Wewo Move is een zinvolle aanvulling op ons portfolio. Hiermee kunnen we onze klanten naast TORsten een nog compactere oplossing bieden," vervolgt Eschment. Op de beurs zijn de twee voertuigen naast elkaar te zien. Verder presenteren we in Stuttgart een veelvoud aan soepel lopende wielen, zwenkwielen en aandrijvingstechniek.

Recent Articles