1 1

LogiMAT: Tevreden teruggekomen

Afgelopen week stonden we op LogiMAT. Vandaag vatten we de beurs kort samen. Vooropgesteld: onze nieuwe stand heeft zich bewezen.

04/01/2019
by Vanessa Dumke
Reading time 2 min

 

Dit jaar hebben we voor het eerst met twee stands op LogiMAT gestaan. Door onze bedrijfstakken Intralogistiek en Componenten apart onder te brengen, konden we beter voldoen aan de verschillende behoeften van beide doelgroepen.

Zoals verwacht, was ons AGV TORsten weer een bezoekersmagneet. Deze keer hebben we hem in zijn nieuwste vorm, als mobiele manipulator, laten zien. "Hiervan was er op de beurs geen tweede te vinden," vertelt onze bedrijfsleider Uwe Eschment. Hij is trots op wat het team van afdelingschef Jörn Dauer bereikt heeft met het zelfsturende transportvoertuig dat in 2017 voor het eerst werd gepresenteerd.

Wetenschappelijke stand van zaken

Jörn Dauer: "We laten hier de wetenschappelijke ontwikkelingen zien. Het product is in deze vorm nog niet klaar voor de markt. Toch demonstreert het op indrukwekkende wijze welke uitdagingen dit systeem in de toekomst zal kunnen aanpakken. Op het moment bestaan er nog geen vergelijkbare mobiele orderpick-robots." Daarbij is er op de markt juist behoefte aan dergelijke oplossingen. Want de trend tot automatisering is inmiddels ook in de intralogistiek merkbaar.

Op LogiMAT was te zien hoeveel interesse er bestaat voor producten die in bestaande processen kunnen worden geïntegreerd en daar samenwerken met mensen en machines. We hebben aangetoond dat we met het creëren van zo'n oplossing op de juiste weg zijn. "Als middelgroot bedrijf is onze charme dat we, in tegenstelling tot grote concerns, flexibel zijn. Ook werken we met bijzonder korte doorlooptijden binnen de ontwikkeling," zegt Dauer.

Wielen, zwenkwielen en conveyortechniek

Toch draaide de beurs niet alleen om TORsten. We hebben nog niet alle gespreksnotities verwerkt. Maar het is duidelijk dat de bijna 70 gesprekken bijna gelijk verdeeld waren over de afdelingen intralogistiek en componenten.

Op de stand tegenover TORsten, hebben we de meest uiteenlopende wielen en zwenkwielen tentoongesteld. Talloze bezoekers vroegen daar naar producteigenschappen en gebruiksdoeleinden. Uwe Eschment legt uit waarom de componenten dit jaar voor het eerst apart van het AGV werden gepresenteerd: "We merkten in het verleden op dat onze wielen en zwenkwielen niet meer goed tot hun recht kwamen. Daar wilden we verandering in brengen en dat is ons gelukt."

Wielen en zwenkwielen zijn voor ons een belangrijk werkveld en dat moet ook zo blijven. Daarom verheugt het ons dat zoveel beursbezoekers in deze componenten geïnteresseerd waren.

Succesvolle LogiMAT

Wij sluiten ons aan bij de positieve conclusie die de beurs zelf heeft opgesteld. Uwe Eschment: "Onze twee stands werden vanaf dag één goed bezocht. Er was geen tijd nodig om op te warmen. Dat was in het verleden anders. Wat dat betreft, was het een zeer succesvolle LogiMAT."

Nu is het tijd om de gesprekken verder te verwerken, nieuwe contacten te verdiepen en vervolgafspraken te plannen. Ondertussen is Manipula-TORsten op weg naar Hannover, waar hij begin maart tijdens de IFOY-testdagen wordt onderworpen aan de kritische blik van een prominente jury.

 

Recent Articles