1

Doorgroei: wij breiden uit

Investering in de toekomst: momenteel breiden wij onze vestiging in Bielefeld uit. Zo beschikken we binnenkort over de nodige ruimte om verder te groeien. De productieruimte, het magazijn en kantoor worden vergroot. Bij de verbouwing richten we ook een showroom in voor productpresentaties en een trainingsruimte voor interne opleidingen.

07/17/2019
by Vanessa Dumke

"De uitbreiding van het pand in Bielefeld is het logisch gevolg van de ontwikkeling die we als onderneming in de afgelopen jaren hebben doorlopen," legt CEO Uwe Eschment uit. Sinds we de vestiging in het jaar 2000 betrokken, is deze voortdurend gegroeid. Zowel in de productieruimte met magazijn als in de kantoren, hadden we echter de grens van onze groeicapaciteit al bereikt. Daardoor konden we uiteindelijk nog maar beperkt nieuwe medewerkers aannemen om de productiviteit te verhogen. Met de verbouwing vergroten we onze ruimtes met in totaal ruim 40 procent.

Er wordt onder andere geïnvesteerd in een nieuwe hal met een oppervlak van 1.100 vierkante meter. Deze biedt extra ruimte voor de fabricage en opslag van rails en draagrollen. Al in 2008 verbouwden we het gebouw waar we onze conveyortechniek produceren. In totaal beschikken we op onze vestiging in Bielefeld straks over 5.000 vierkante meter aan productie- en opslagruimte.

Showroom voor intralogistieke oplossingen

Met de verbouwing creëren we ook faciliteiten voor live productdemonstraties. Hiervoor beschikken we nu over een showroom van 300 vierkante meter. Daar is plaats om diverse elementen van onze intralogistieke oplossingen langs een parcours op te zetten. "Zo kunnen we complexe producten toelichten door de klant ze te laten ervaren," verklaart Eschment. De nieuwe showroom is ook vanaf de straat zichtbaar voor passanten. "Als lokaal geworteld bedrijf vinden we het belangrijk zichtbaar aanwezig te zijn," vult Eschment aan.

Toch is voor groei niet alleen ruimte nodig, maar ook enthousiaste, productieve medewerkers. Daarom zijn we van plan vooral in de ontwikkeling en productie extra personeel aan te nemen. Hiervoor breiden we ook onze kantoorruimte uit met 300 vierkante meter en richten we trainingsruimtes in. Deze laatste gebruiken we om de kennisoverdracht binnen de onderneming doelgericht te bevorderen. "De voortdurende groei van onze medewerkers vinden wij een zeer belangrijke factor binnen onze ontwikkeling als bedrijf," zegt Eschment.